DEELNEMERS

Bloed, zweet, liters koffie en vermoeide oren heeft het gekost, maar het is gelukt!
Uit ruim 40 inzendingen zijn er 15 bands geselecteerd die hun muzikale degens gaan kruisen tijdens de Bossche Band Battle 2018!
Hierbij de lineup:

MUZIEK CAFÉ LOHENGRIN
15 september

Lokotov Mocktail
Pas maar op, voor je het weet weet je geraakt door een Lokotov Mocktail! Met deze energiebom uit Eindhoven vliegen de gitaarriffs en groovy beats je om de oren. Toch zou dat veel te kort door de bocht zijn om deze band te omschrijven. Invloeden van over de hele wereld zijn te horen in de aanstekelijk dansbare drumritmes en gitaarriedeltjes. Laat je mee slepen met de lange uithalen van zanger Dani Steevensz in de wereld van Lokotov


Papajahkur
Heb je zin om een avondje lekker te dansen? Kom dan naar de Muziekcafé Lohengrin op zaterdag 15 sepember en gooi die voetjes van de vloer op de heerlijke zomerse tunes van Papajahkur! Deze Bossche band breien heel wat genres aan elkaar maar blijven tegelijkertijd trouw aan hun roots: reggae music. Het wordt dus lekker nagenieten van deze warme zomer met de positive vibes van Papajahkur!

Plus Thirty One
Stevige rock uit Berghem, wie had dat verwacht? Vunzige gitaarriffs met een hoop hammer-ons en pull-offs zorgen voor een rockende fundering met een vleugje rock ’n roll. De vier mannen weten een uitstekende live show neer te zetten inclusief spetterende solo’s en scheurende vocalen! Weten ze de jury te overtuigen?

Echo Empire
Kennen jullie ze nog? Tijdens de eerste editie van de Bossche Band Battle gooide ze al hoge oren. Nu zijn ze terug, als een echo die luider klinkt dan zijn origineel! Soms hard, soms zacht maar altijd vol overgave brengen de vijf mannen hun muziek. Rock waar de song centraal staat. In hun nieuwste single ‘You’ komt dit wederom zeer goed uit de verf!

Rockford
Het wordt knallen met deze heerlijke postgrunge rock! Ze zijn pas kort samen maar kennen elkaar al heel lang: Rockford. De band is ontstaan na het uiteenvallen van Cape, Whyne en The Exploding Shetland Ponies. Dit powertrio staat samen, dit is wel een klein gokje, voor zo’n 50 jaar ervaring en dat is te horen! Verwacht een band die hun instrumenten beheersen en nooit minder dan degelijk songs zullen schrijven. Gaat deze nieuwe formatie Nederland dan eindelijk veroveren?

____________________________________________________________________________________________________________________

PODIUM AZIJNFABRIEK
29 September

Holsaby
Ze gaan als een speer, de mannen van Holsaby. In februari brachten ze hun eerste single ‘Can’t See You No More’ uit en in mei wonnen ze de misschien wel bekendste studenten bandwedstrijd van Nederland Kaf en Koren in Nijmegen! We staan dan ook te popelen om ze aanstaande 29 september te zien bij Podium Azijnfabriek. Geïnspireerd door bands als the Editors, De Staat en Toto belooft het een swingende bende worden


Myllie & the Tunes
Is het jazz? Is het soul? Blues? Of gewoon steengoede popsongs? Sommige muziek kun je beter niet omschrijven maar beleven, zo ook Myllie & The Tunes. In 2017 kwam het debutalbum ‘She Who Dares Wins’ uit wat haar spontaan de bijnaam ‘De Bredase Amy Winehouse’ opleverde. Ook werden vergelijkingen gemaakt met Janis Joplin, Adele. Er is geen woord van overdreven….


Nocturnal Waters
Er komen heel wat verschillende stijlen voorbij bij Nocturnal Waters. Beukende grungeriffs worden afgewisseld met sferische bijna symfonische soundscapes. Hier en daar schuurt het tegen metal aan maar vervolgens brengen de percussieve zanglijnen van zangeres Amanda je weer terug bij een steengoede rocksong. Zaterdag 29 september zijn ze te zien in de Azijnfabriek, kom je ook?


Lavatory Lazy
Aan de muziek van Lavatory Lazy is eigenlijk niets lazy’s aan. De ingelaste pauze van 11 jaar daarentegen wellicht wel. Deze heerlijk uptempo rock blijft maar geven, moeiteloos schuurt het langs verschillende stijlen zonder een eigen identiteit te verliezen. Zaterdag 29 september zijn ze te zien in Podium Azijnfabriek, zouden ze te lang stil gezeten hebben?


An Adverse Copy
Dit stoner-bluestrio laat zien dat met weinig muzikanten op het podium staan geen nadelig effect hoeft te hebben. Sterker nog, het geeft ruimte om te scheuren en te rennen over het podium heen! De energie spat er vanaf door een stuwende bas en een flinke dosis fuzz. De bluesy zang melodieën zouden bij een concert van Jack White of the Black Keys niet misstaan, zaterdag 29 september bij de Azijnfabriek!


____________________________________________________________________________________________________________________


KOUDIJS KAFÉ
13 oktober

Clittenband
Met hun rebelse teksten weet Clittenband je aardig vaak een glimlach op je gezicht te toveren. Het is scherp, soms kritisch maar wel met een vette knipoog. De arrangementen zitten slim in elkaar en zijn een mooie aanvulling op de teksten. Hun EP ‘Lavendellavendel’ is net uit en uit alles blijkt dat dit jonge trio het nog ver gaat schoppen! Laten zij op zaterdag 13 oktober het Koudijs Kafé smelten?


Pop Goes The Weasel
Als je hun eerste band Lafooma meetelt, maakt dit Bossche rocktrio alweer twintig jaar samen muziek. Ze zijn dus aardig op elkaar ingespeeld en dat merk je aan alles: het staat en rockt als een huis! De muziek is stevig maar ingetogen, dissonante akkoorden op sterke vocale melodieën afgewisseld met niet alledaagse solo’s. Laat je overdonderen op 13 oktober in het Koudijs Kafé!


Terra Down
Zonder twijfel de hardste band van deze Bossche Band Battle. Maar wat zijn ze strak en steengoed! Complexe riffs en diepe gruntende vocalen. Bereid je voor op een flinke dosis testosteron, scheurende shred solo’s en krachtige teksten. Laat je omverblazen op 13 oktober in het Koudijs Kafé


Spiritbox
Eindelijk, hun langverwachte eerste single is uit! Spiritbox wist de spanning goed op te bouwen met teasers en schitterende artwork. De heerlijk duistere sfeer van de single doet ons in ieder geval denken aan een Nick Cave of een Depeche Mode . Hoge verwachtingen zijn in ieder geval geschept, maar kunnen ze deze ook inlossen? Kom het zien op 13 oktober in Koudijs Kafé!


Morning Dawn
Twee jaar geleden stond het toen piepjonge Morning Dawn op het podium van de Bossche Band Battle. Iedereen zag daar het enthousiasme, overgave en potentie van de band. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een stevige postrock formatie met veel podiumervaring, prijzen en eigen EP. Laat je overtuigen op zaterdag 13 oktober in het Koudijs Kafé!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De selectie is dit jaar zeer divers, een breed pallet van verschillende genres in verschillende samenstellingen. Jazz, rock, pop, hip hop, folk en metal, het komt allemaal voorbij!
Kom kijken tijdens de voorrondes en luister hoe onze deelnemers een showcase van 20 minuten neerzetten. Kunnen zij de jury overtuigen voor een plek in de halve finale?
Voorrondes:
15 september – muziekcafé Lohengrin – aanvang 20.30 uur – entree € 5,-
29 september – Podium Azijnfabriek – aanvang 20.30 uur – entree € 5,-
13 oktober – Koudijs Kafé – aanvang 20.30 uur – entree € 5,-
Na de halve finales blijven er maar 4 bands over. Zij gaan het tegen elkaar opnemen tijdens een spetterende finale in dé poptempel van Den Bosch. Wie gaat er dit jaar een single en videoclip opnemen bij Studio Cube?
Halve Finales:
27 oktober – World Skate Center – aanvang 20.30 uur – entree € 5,-
10 november – P79 – aanvang 20.30 uur – entree € 5,-

Finale:
23 november – Willem Twee Poppodium – aanvang 20.30 uur – entree €7,50,-
Volg onze facebookpagina en blijf op de hoogte van allerlei nieuwtjes omtrent de BBB, bekijk filmpjes en foto’s van de verschillende rondes en bovenal, beluister de muziek van de bands!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.